2.11.2018
0
0
Patara Plajı ve Patara Antik Kenti
Patara Plajı ve Antik Kenti Likya’nın en önemli kentidir. Konum olarak Kaş ve Fethiye yolu arasındadır. Kalkan’a oldukça yakındır. Nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarından biri olduğu için, Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından korunmaktadır.
Patara Kum Tepesi (Patara Dunes)
Gün sonunda güneşi batırmak için en güzel yerin burası olduğunu düşünebilirsiniz. Kum Tepesi’ne Patara çarşısı içerisinden gidilebilmektedir. Eşsiz manzaraya sahip bu yeri kime sorsanız size tarif edecektir. Giderken yanınıza çarşıda bulunan marketlerden atıştırmalık bir şeyler almayı unutmayın. Yollarının bozuk olması dolayısıyla kum tepesine ulaşmak ziyaretçileri biraz zorlayabilmektedir. Kum tepesine vardığınızda ise nefes kesen manzarasıyla Kalkan’a aşık olabilirsiniz. Kum tepesi genellikle güneş batmaya yakın manzara severler ile dolmaktadır. Siz de en güzel gün batımını seyretmek isterseniz Patara Kum Tepesine çıkabilirsiniz.
Çayağzı Kumsalı
Çayağzı Kumsalı’na ulaşmak için Patara tabelasından Gelemiş yoluna doğru girdiğinizde yaklaşık bir kilometre sonra sağa dönmelisiniz. Yolları tıpkı kum tepesinin yolları gibi çok düzgün değildir. Kumsal’a bir köyün arasından geçerek gidiyorsunuz. Bu enfes manzaralı kumsal yine günbatımının izlenmesi için harika bir tercihtir.
Patara Plajının Denizi Nasıl?
Patara Plajı alabildiğine uzun olup, yoğun rüzgar nedeniyle deniz oldukça dalgalıdır. Yüzmeye çalışırken biraz yorulabilirsiniz çünkü dalgalar kulaç atmanıza engel olmaktadır. Denizin seviyesi girdiğinizde direkt olarak derinleşmemekte, deniz oldukça sığ bir yapıya sahiptir. Bu sebeple eğer derin sularda yüzmeyi seviyorsanız uzun bir süre denizin içinde yürümeniz gerekmektedir.
Plajın kum yapısı oldukça ince ve yumuşaktır. Kumsal ise Türkiye’nin en uzun kumsalıdır. Yaz aylarında yüksek hava sıcaklığı sebebiyle kumda yürümek neredeyse imkansız bir hal almaktadır.
Patara’da Temel İhtiyaçlarımızı Nasıl Sağlarız?
Patara tabelasını görüp içeri girdiğinizde yaklaşık üç kilometre süren Gelemiş yolunu takip etmelisiniz. Bu yol üzerinde bulunan Patara Çarşısı’nda birçok market ve restoran bulunmaktadır. Ek olarak çarşı içerisinde kafe de bulunmaktadır. Bu işletmeler üzerinden günlük ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz.
Patara’da Nasıl Konaklayabiliriz?
Villa Gezegeni bünyesinde Patara’da konaklayabilmeniz için birçok villaya sahiptir. Patara’da bulunan villalarımızı patara kiralık villa sayfamız üzerinden inceleyebilirsiniz. Aşağıda Patara’da en çok tercih edilen villalarımızı sizin için listeledik.
Patara’da Sıklıkla Tercih Edilen Villalarımız
- Villa Defne (Balayı villası, 4 kişilik, Havuzu Korunaklı, Jakuzili)
- Villa Akropol (Muhafazakar villa, 6 kişilik, Lüks tasarım, Çift Jakuzili)
- Villa Yufen (Balayı villası, 2 kişilik, Muhafazakar, Jakuzili)
- Villa Porto (Balayı villası, 2 kişilik, Havuzu korunaklı, Muhafazakar villa)
- Villa Almon (Muhafazakar villa, 4 kişilik, havuz korunaklı, balayı villası)
Patara’ya Giriş Ücretli Mi?
Patara Plajı’na giriş ücretleri Kaş Belediyesi tarafından belirlenmektedir. Plaja giriş ücreti kişi başı 7.5 TL’dir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz de her biri için 10 TL ücret oluşmaktadır.
Patara Antik Kenti‘ne giriş ücreti ise 30 TL olarak belirlenmiştir. Müze kartınız var ise ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz. Antik kenti yaz dönemini kapsayan 01 Nisan – 01 Ekim tarihleri arasında 08:30 – 20:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Kış dönemi ise 01 Ekim – 01 Nisan tarihlerini kapsamaktadır ve 08:30 – 17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Patara Plajı ve Antik Kentine Ulaşım
Eğer Patara’ya gelmek isterseniz Dalaman’ı tercih edebilirsiniz. Buradan Fethiye Kaş yolunu takip ederek Patara’ya ulaşabilirsiniz. Dalaman ile Patara arası yaklaşık 120 kilometredir. Kalkan Merkez’den ise 15 kilometredir. Patara’ya, merkezden ulaşmak isterseniz aracınızla 20 dakikalık bir sürüş yapmanız gerekmektedir.