11.11.2018
0
0
Kaş'ta Neler Var?
Antalya’nın bir çok turistik mekanına ev sahipliği eden Kaş her yıl giderek artan turistlerini ağırlamaya devam etmekte. Eşsiz doğası ve deniz manzarasıyla bir çok kişinin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu nedenle buraya uğramak isteyenlerin sayısı bi hayli çoğalmaktadır. Burayı ziyaret etmek isteyen kesimin aklında bulunan sorulardan biri ise Kaş’ta Neler Var? sorusudur. Bu sorunuzu cevaplamak adına ziyaret etmeniz gereken bir kaç mekan hakkındaki bilgileri size sunuyoruz.
Antiphellos Antik Kenti
İlk olarak Antiphellos Antik Kenti Kaş’ta gezilmesi gereken yerler arasında listenin başlarında yer almakta. Kaş’ta Neler Var? diyenlerin gitmek isteyebileceği mekanlar arasında yer alacağını düşünüyoruz.
Bu mekan eski bir yerleşim yeri olup Likya Kenti olarak da adlandırılır. Antiphellos adını daha sonra alan kent, “kayalıklı yerin karşısındaki yer”, “Phellos’un karşısındaki” anlamlarına gelmektedir. Likya Bölgesi’nin eski yerleşim yerlerinden biridir. Ayrıca zamanında Roma’nın önemli limanlarından biri haline gelmiştir. Bu kentten günümüze Antik Tiyatro ve Lahitler kalmıştır. Bunun yanında Kaş’ın Uzunçayır caddesinde Kral Mezarı olarak bilinen, Likya Yazılı Anıt Mezarı da bulunmaktadır. Antiphellos Antik Kenti ile ilgili daha detaylı bilgi için ANTIPHELLOS (KAŞ) ANTİK ŞEHRİ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Ayrıca Kaş Antik Tiyatrosu’na giriş ücretsizdir. Eğer siz de günümüze kadar ulaşan eşsiz manzaralı bu tarihi yapıyı ziyaret etmek isterseniz hiçbir ücret ödemeden giriş yapıp, dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Bununla birlikte giriş saatlerinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu sayede hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Eğer yolunuz Kaş’a düşerse hem antik tiyatroyu hem de bu eşsiz manzarayı görmeden gitmemenizi öneriyoruz.
Kekova Batık Antik Şehri
Kaş’ta Neler Var? diyenlerin gitmek isteyebileceği mekanlar arasında yer alacağını düşündüğümüz bir diğer mekan ise Kekova’dır.
Kekova 8.yy’da sular altında kalan batık bir şehirdir. Antik kentinin içinde toplamda 314 tane odadan oluşan 224 yapı keşfedilmiştir. Suyun eşsiz berraklığı ve ferahlığına ev sahipliği eden bu mekan ziyaret edilmesi gerekenler listenizde kesinlikle yer almalıdır. Kaş’ta bulunan kalkan tekneler ile ulaşılabilmektedir. Ayrıca Kekova turunda iken Batık şehri görebilir ve açık mavi görüntüsüyle koylarda yüzebilirsiniz. Kekova Batık Antik Şehri ile ilgili daha detaylı bilgi için BATIK (KEKOVA) ANTİK ŞEHRİ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Eğer Kekova’ya gelmeyi planlıyorsanız ulaşım için Kaş limanından tekneyle 3.5 saatlik bir yolculuk yapmalısınız. Adaya Üçağız limanından tekne ile 30 dakikada ulaşılmaktadır. Bu adaya Muğla’dan ulaşabilmek için Demre istikametindeki Kekova yolundan sapmadan 19 km boyunca devam ederek Kekova’ya ulaşılabilir. Ayrıca Kekova limanına yaklaşık 400m uzaklıkta kıyı çizgisi üzerinde yer almaktadır. Aynı zamanda hamamın apsis kısmı sular altında kalmıştır. Duvarlarında mermerler ile kaplı olan hamamın özenle yapıldığı görülmektedir.
Kaleköy Simena Antik Kalesi
Kekova Özel Çevre Koruma Alanı’nın içerisinde yer alan Simena Antik Kenti M.S 4.yüzyılın başlarında kurulmuş olduğu düşünülmektedir. Kaleköy Simena Antik Kalesi, günümüze dek ayakta kalmış yapılarından biridir. Bu tarihi mekan antik kenti çevreleyen kale ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Türkiye’de denizden ulaşılabilen nadir mekanlardan biri olan Simena Kalesi’ni listenize eklemeyi unutmayın! Kaleköy Simena Antik Kalesi ile ilgili daha detaylı bilgi için SİMENA (KALEKÖY) ANTİK KENTİ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
St.Nicholas (Noel Baba) Kilisesi
Sıradaki mekanımız ise Kaş ile Demre’yi birbirine bağlayan konumuna sahip St.Nicholas (Noel Baba) Kilisesidir. Ayrıca Kaş’ta gezilmesi gereken mekanlar arasında yer almaktadır.
Noel baba olduğu düşünülen Aziz Nicholas’ın ölümünden sonra inşaat edilmiştir. Ölümünden bir süre sonra kemikleri İtalyan denizcilerce Bari’ye kaçırılmıştır. Zaman içerisinde sel, deprem ve istilalardan hasar alan kilise 1042 yılında İmparator IX. Konstantin ile karısı Zeo tarafından onarılmıştır. Daha sonra doğal afetler ve istilalardan dolayı yine hasar gören kiliseyi 1862 yılında Rus Çarı I. Nikolay tarafından onarılmıştır. St.Nicholas (Noel Baba) Kilisesi ile ilgili daha detaylı bilgi için ST. NİCHOLAS (NOEL BABA) KİLİSESİ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
St. Nicholas Kilisesine Giriş Ücretli mi?
St. Nicholas kilisesine giriş için müze kart gereklidir. Ayrıca kiliseye giriş ücreti 70 TL olarak belirlenmiştir.
St. Nicholas Kilisesi Ziyaret Saatleri
Aziz Nicholas kilisesi dini bayramların birinci günü öğlene kadar kapalıdır. Diğer günlerde ise belli saatlerde ziyaret edilebilmektedir.
Yaz Dönemi Ziyaret Saatleri
Yaz dönemi 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasını kapsamaktadır. Açılış 08.00 – Kapanış 20.00
Kış Dönemi Ziyaret Saatleri
Kış dönemi 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasını kapsamaktadır. Açılış 08.30 – Kapanış 17.30
St. Nicholas Kilisesi’ne Ulaşım
Antalya’nın Demre ilçesinin Gökyazı Mahallesi’nde Müze Caddesi üzerinde bulunan kiliseye Antalya şehir merkezinden kalkan dolmuş ve otobüsler ile ulaşmak mümkündür.
Kaş’ta Yapabileceğiniz Diğer Aktiviteler
Çarşıda tur atabilir şahane mekanlarda yemek yiyip bir şeyler içebilirsiniz. Kaş’ın akşamları da bir farklı renkte oluyor. Gündüzleri koylarını ve güzelliklerini görüp akşam da eğlenmeye çıkmasak olmaz. Ayrıca inanılmaz canlı bir gece hayatı da Kaş’ta mevcuttur. Çok fazla hediyelik eşya satan dükkanlarla da karşılaşabilirsiniz üstelik fiyatları da uygundur.
Bunun yanında Kaş’ta çok popüler olan bir diğer aktivite ise dalıştır. Günlük dalış turlarına katılıp denizin altındaki güzellikleri görmenizi tavsiye ediyoruz. Fiyat almak için ise hem Kaş çarşısının bulunan Diving Center’lardan hemde limandaki teknelerden bilgi alabilirsiniz. Genellikle Kaş’a tatil yapmaya gelen buradan kopamıyor!
Bu nedenle buraya ziyarete gelen geniş aile ve arkadaş gruplarının kalabileceği çoklu kapasiteli villalarımızı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.