14.12.2016
0
0

PINARA ANTİK ŞEHRİ

Xanthos’un nüfusu çok artınca yaşlılardan bir grup kentten ayrılmış, Kragos Dağı’nın (Babadağ) eteğinde yuvarlak bir tepe üzerinde Pınara Antik Şehri’ni kurmuştur. Kentin ismini de yerleşim bölgesine uygun olarak yuvarlak anlamına gelen Pınara isminden gelmektedir. Pınara, Likya uygarlığında üç oy hakkına sahip altı kentten sadece birisiydi. Bunlardan birisi olma şansı Pınara’yı diğer kentlere göre önemli kılmıştır. Pınara’da bulunan yazıtlara göre Pınara Kenti M.Ö. 340-334’te Büyük İskender tarafından ele geçirilmiştir. Kentin gümüş ve bronzdan bastırdığı sikkelerde M.Ö 168-81 tarihleri arasını tarihlemektedir.

Truva Savaşı’nda Truvalıların müttefikleri arasında yer aldığı İlyada’da belirtilen Pandarus’un anısına Pınara’da bir kült geleneği yerleşmişti. Fakat bu da Pandarus’un Pınara’nın yerlisi olduğu sonucuna varılmasına neden olmuştur. Bu da kentin döneminde önemli bir konuma sahip olduğunu göstermekte, kalıntılar da bu görüşü doğrulamaktadır. Pınara Antik Şehri Büyük İskender’in ölümünden sonra Bergama Krallığı tarafından ele geçirilmiştir. Şehir, M.Ö. 133’te Bergama’nın Roma’ya bağlanmasının ardından Roma kenti haline gelerek, en parlak dönemini yaşamıştır.

Pınara Antik Şehri Gezilecek Yerler

Pınara ile ilgili tarihi ve epigrafik kayıtlar son derece azdır. Birkaç büyük deprem geçirmiş olan kent M.S. 8. yüzyıldan sonra önemini bütünüyle yitirmiştir. Kentten günümüze yalnızca kaya mezarları, lahit mezarları, sur duvarları, hamam, tiyatro, agora ve odeon gibi yapıların kalıntıları ulaşmıştır. Kentte kaya mezarlarının büyük çoğunluğunun konut yapısında olması, kentin Likya Mimarisi hakkında bilgi vermektedir.

Pınara Antik Şehri

Pınara Antik Şehri’nde Yapılan Kazı Çalışmaları

Şehir ilk olarak İngiliz arkeolog Charles Fellows keşfetmiştir. Charles Fellows, yaptığı kazılarda antik kentlerde bulduğu tarihi eserleri gemiler aracılığıyla İngiltere’ye kaçırmıştır. Bu kaçırdığı tarihi eserler şuan da İngiltere’de British Museum’da sergilenmektedir. Pınara Antik Şehri’ne yaklaştıkça oyulmuş mezarlara rastlamak mümkündür.

Pınara Antik Şehri Nerede ve Nasıl Gidilir?

Şehir, Muğla’nın Fethiye civarlarındadır. Likya yolu üzerinde bulunan Pınara Antik Şehri, UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi’nde bulunmaktadır. Fethiye merkeze 45 kilometre uzaklıkta olan Pınara’ya gitmek için birçok yol bulunmaktadır. D400 karayolu üzerinden Fethiye’yi geçtikten sonra Minare Köyünü de geçip, iki buçuk kilometre sonrasında Pınara Antik Şehri’ne ulaşabilirsiniz.

Pınara Antik Şehri

Pınara Antik Şehri Giriş Ücreti

Pınara Antik Şehri’ne giriş ücretsizdir. Eğer siz de günümüze kadar ulaşan eşsiz manzaralı bu tarihi yapıyı ziyaret etmek isterseniz hiçbir ücret ödemeden giriş yapıp, dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.

Pınara Antik Şehri Ziyaret Saatleri

Antik şehir, her gün ziyaret edilebilmektedir. Ancak kentin açık ve kapalı olduğu saatler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Yaz Dönemi Ziyaret Saatleri

Yaz dönemi 1 Nisan – 1 Ekim tarih aralıklarını kapsamaktadır.

Açılış Saati: 10:00 – Kapanış Saati 19:00

Kış Dönemi Ziyaret Saatleri

Kış dönemi 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri aralıklarını kapsamaktadır.

Açılış Saati: 08:30 – Kapanış Saati 17:30

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış